Våra program

Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskaplig inriktning
SciencestudentsFör dig som vill ha en bred utbildning inför kommande studier inom främst naturvetenskap men även inom andra områden. Programmet stimulerar dig till att se möjligheter och lösa problem genom såväl samarbete som egna initiativ. Våra inriktningar medicin och forskning ger dig möjlighet att arbeta med ny teknik, modern utrustning samt ha kontakt med forskningsvärlden inom de naturvetenskapliga ämnena.

Samhällsvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskaplig inriktning
Programmet förbereder dig som vill studera vidare på universitet eller högskola. Om du har ett fokus och intresse för samhällsvetenskap och språk får du en gedigen och bred utbildning. Vi har en tydlig internationell profil som ökar förståelsen för vår omvärld och ger goda kunskaper om en mängd samhälleliga ämnen och internationella relationer. Inom programmet jobbar vi på många olika sätt och i olika former vilket medför god samarbetsförmåga och social kompetens.
Vi erbjuder även juridik, ekonomi samt flera kurser som finns inom SA med beteendevetenskapsprofil.

Social IntCScience Programme
Detta samhällsvetarprogram har sedan starten 2004 haft engelska som undervisningsspråk. Många av dina klasskamrater och lärare har internationell bakgrund och erfarenhet. En examen från Social Science ger dig inte bara universitetsbehörighet för samhällsvetenskapliga och språkliga studier i Sverige och utomlands utan också ett försprång när du studerar eller söker jobb. Inom programmet jobbar vi på många olika sätt och i olika former vilket medför god samarbetsförmåga och social kompetens.

Läs mer om kurser, inriktningar och programfördjupningar under respektive program.

På Bladins studerar du så att du erhåller full meritpoäng inom ramen för de valbara kurserna. Detta ger dig goda förutsättningar för fortsatta studier. För information om meritpoäng gå till studera.nu.